مرغ سوخاری جزو فست فود های پر طرفدار و محبوب، نزد تمام مردم دنیاست. این فست فود پرطرفدار کالری زیادی دارد و از نظر متخصصان غذای سالمی نیست و توصیه نمی شود. با این حال، باز هم در بین مردم محبوبیت دارد. با افزایش خواستار این غذا در بین مردم در طی سالهای اخیر و جستوجوی طرز تهیه مرغ سوخاری خانگی در گوگل، باعث افزایش چشم گیر آن شده. این غذا علاوه بر فستفودیها در منو رستورانها نیز مشاهده میشود. ما به شما این غذای لذیذ را به آسان ترین روش آموزش خواهیم داد.
تاریخچه مرغ سوخاری
مرغ سوخاری ریشه اروپایی و امریکایی دارد. در قرونوسطا، مرغ را در روغن فراوان سرخکرده و بدون هیچ چاشنی و سس آن را سرو میکردند بعد از مدتی اسکاتلندیها به امریکا مهاجرت کردند و این غذا در امریکا نیز محبوب شد. سپس بردگان افریقایی در هنگام پخت این غذا، به مرغ سوخاری انواع چاشنیها و سس ها اضافه کردند. سپس این غذا در اکثر کشورها رایج شد و هر کشور سس و ادویه مختص خود را به آن اضافه کرد. در حالت کلی ابداع این غذا به نام هارلند دیوید ساندرز تعلقگرفته است. او کارآفرین آمریکایی بود که توانسته بود رستوران مرغ سوخاری کنتاکی را تأسیس کند او در ابتدا کار خود را در اتاق بینراهی در یک پمپبنزین آغاز کرده بود که بعداً به کنتاکی مرغ (KFC) تبدیل شد.
مواد لازم
• دو پیمانه آرد سفید
• 3/2 قاشق غذاخوری نمک
• 2/1 قاشق غذاخوری آویشن
• 2/1 قاشق غذاخوری پودر ریحان
• 3/1 قاشق غذاخوری اورگانو
• یک قاشق غذاخوری فلفل سیاه
• یک قاشق غذاخوری پودر خردل
• سه قاشق غذاخوری پاپریکا
• یک قاشق غذاخوری پودر سیر
• یک قاشق غذاخوری پودر زنجبیل (اگر فشارخون دارید کمتر بریزید)
• یک قاشق غذاخوری فلفل سفید
• یک پیمانه باترمیلک
• 1-2 عدد تخممرغ بزرگ
• سینه یا ران مرغ به تعداد لازم (در کمترین حالت 8 تکه)
مراحل طرز تهیه مرغ سوخاری رستورانی در خانه
جهت تهیه مرغ سوخاری ابتدا یک ظرف گودی برمیداریم و تمامی ادویه هایی که در بالا گفته شد (آویشن، پودر ریحان، اورگانو، فلفل سیاه، پودر خردل و…) باهم مخلوط می کنیم دقت کنید که اگر هرکدام از ادویهها را دوست نداشتید میتوانید کموزیاد یا حذف کنید. در ادامه آرد را به این مواد اضافه می کنیم و سپس خوب به هم می زنیم تا یکدست شود. در این مرحله در ظرفی دیگر با هم زن دستی یا چنگال باترمیلک و تخممرغ را مخلوط کنید. تکههای مرغ را که از قبل اماده کرده اید؛ منظور پوست مرغ را کنده اید در ظرف حاوی باترمیلک و تخممرغ قرار دهید اجازه دهید 20 الی 30 دقیقه بمانند.
سپس مرغ ها بعد 20-30 دقیقه از ظرف بیرون بیاورید و در ظرف دیگری قرار دهید تا مایع اضافی آن بریزد سپس تکههای مرغ را در ظرفی که ارد و ادویه هست قرار دهید تا همه قسمت مرغ اغشته شود در این مرحله که مرغ ها را روی کاغذ روغنی قرار دادید در یک تابه روغن زیادی بریزید و حرارت آن را زیاد کنید تا داغ شود؛ سپس حرارت آن را کم کنید. آرامآرام مرغ ها را در روغن سرخ کنید دقت کنید که مرغ ها بیشتر از 15-20 دقیقه در روغن نمانند. بعد اینکه مرغها سرخ شد در یک آبکش فلزی قرار دهید تا روغن اضافی مرغها چکه کند. سپس آماده سرو میباشد می توانید در کنار مرغ سوخاری پفکی، سیب زمینی و قارچ نیز سرخ کنید و میل کنید همچنین باتوجهبه علاقه خود می توانید از انواع سس ها مانند کچاپ، باربیکیو و غیره برای مرغ سوخاری پولکی استفاده کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه ذرت بخار پز با سس پنیر
در آخر فوت و فن مرغ سوخاری
مرغ سوخاری برای اینکه بیشتر ترد باشد از آرد سوخاری درشت استفاده کنید. اگر آرد سوخاری درشت ندارید میتوانید نان باگت را بهصورت ریز خرد کنید و در روغن سرخ کنید تا رنگش طلایی شود و سپس استفاده کنید.
بعد از اینکه تکههای مرغ را در ارد سوخاری غلطانتید بهتر است به مدت 1-2 ساعت در یخچال قرار دهید و برای اینکه مغز پخت شود توصیه میشود در ابتدا مرغ را به مدت ۱۵ دقیقه نیمپز کنید تا کمی از حالت خامی در بیاید و سپس بقیه مراحل را انجام دهید.
اگر میخواهید علاوه بر ترد شده مثل مرغ سوخاری رستورانی پف هم بکند یا به عبارتی مرغ سوخاری پفکی درست کنید، به ادویهها بکینگ پودر اضافه کنید.
شاید برایتان اتفاق افتاده باشد که در خانه با رسپی های گوناگون اقدام به پخت مرغ سوخاری کردید ولی مثلاً طعمی مشابه طعم مرغ سوخاری چاکوچ را ندارد در زیر به بررسی خوشمزگی مرغ سوخاری چاکوچ می پردازیم.
- استفاده از روغن کم
منظور همین است که اگر از روغن خیلی زیاد استفاده شود وقتی تکههای مرغ را گاز میزنید از آن روغن میچکد و کلاً طعم روغن میدهد. - عدم استفاده مجدد از یک حجم روغن
استفاده چندین بار از یک حجم روغن باعث میشود روغن موجود در غذا در رگها رسوب کنند و ضررهای دیگری نیز دارد. - استفاده از مواد طبیعی و ارگانیک برای پخت مرغ
در چاکوچ چون از مرغهای پرورشیافته ارگانیک استفاده میشود و از مرغهای هورمونی استفاده نمیشود برای همین طعم خوشمزهای را ایجاد میکند. - آمادهکردن کلیه مواد اولیه بهصورت روزانه
در تمامی شعبات چاکوچ هر روز بسته به تعداد سفارشها مواد غذایی آماده و سرخ میشوند بههیچوجه مرغهای سوخاری روزهای گذشته نگهداری نمیشود. - مجرب و آشنا بودن کارکنان به دستورالعملهای اروپایی و آسیایی در تمامی شعب
طبق دستورالعملهای اروپایی و آسیایی از فرآوردههای لبنی چون شیر، ماست، دوغ و انواع ادویهها استفاده میکنند. - استفاده از آردهای چندمنظوره برای مزهدار و ترد کردن مرغ
مرغ سوخاری چاکوچ دارای بافتی ترد و خوشمزه هست علت آن هم وجود همین ارد هاست. - استفاده از جوجههای 27 روزه
همانطور که در بالا هم اشاره شد مرغها کاملاً ارگانیک هستند. - استفاده از روغنهایی که در درجه حرارت بالا مقاوماند
برای پخت مرغ سوخاری چاکوچ از روغنهایی چون روغن بادامزمینی، روغن کانولا، روغن نباتی و روغن ذرت استفاده میکنند که روغنها تا دمایی بین 350 تا 375 درجه فارنهایت مقاوم هستند.
ارسال نقد و بررسی