تا 70% تخفیف + خرید اقساطی

طرز تهیه کاچی

طرز تهیه کاچی

کاچی از جمله دسرهای خوشمزه ایرانی است که به عنوان غذای کمکی برای تقویت افرادی مانند خانم های حامله نیز به کار می رود. این دسر که طبعی گرم دارد و سرشار از خاصیت است برای سستی و لاغری پیشنهاد می شود. این دسر حتی برای افراد وگان هم پیشنهاد می شود. از قدیم عقیده داشتند که کاچی به خاطر خواصی که دارد برای تقویت کردن افراد استفاده می شود. ما به شما طرز تهیه این دسر خوشمزه و مفید را با روشی ساده در خانه آموزش می دهیم.

طرز تهیه کاچی

مواد لازم کاچی

  • آب ۴ پیمانه
  • کره ۱۰۰گرم
  • شکر ۱/۲ پیمانه
  • گلاب ۱/۲ پیمانه
  • پودر هل ۱ قاشق مرباخوری
  • مخلوط آرد برنج و گندم  ۱ پیمانه
  • خلال پسته یا بادام و دارچین به اندازه کافی

طرز تهیه

مرحله اول: جوشاندن شکر

ابتدا در یک قابلمه مناسب آب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم سپس شکر را به آن اضافه می کنیم و با یک قاشق چوبی مخلوط آب و شکر را هم می زنیم تا شکر سریع تر در آب حل شود.در ادامه حرارت را ملایم رو به کم می کنیم و اجازه می دهیم تا شربت کمی قوام بگیرد و به غلظت مورد نظرمان برسد نیازی نیست شربت خیلی بجوشد همین قدر که دانه های شکر ذوب شود کافی می باشد.

مرحله دوم: افزودن گلاب

در ادامه وقتی شربت را تست می کنیم اگر قوام یافته بود پودر هل و زعفران و گلاب را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم و شربت را از روی حرات بر می داریم و کنار می گذاریم تا کمی خنک شود.

مرحله سوم تفت دادن آرد کاچی

در ادامه یک تابه با گنجایش مناسب روی حرارت قرار دهید و آرد داخل آن الک کنید و شروع به تفت دادن آرد کنید تا آرد یکم تغییر رنگ دهد رنگ کاچی شما بستگی به میزان تفت دادن آرد شما دارد سپس آرد را از قابلمه خارج کنید.

مرحله چهارم: افزودن کره

سپس کره را به تابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم با حرارت بسیار ملایم کره به طور کامل ذوب شود در مرحله بعدی آرد را به کره ذوب شده می افزاییم و تفت می دهیم تا خوب مخلوط شوند حرارت را کم می کنیم تا نسوزد و مداوم تفت می دهیم تا اگر هوایی داخل آرد و کره مانده خالی شود.

همچنین بخوانید: طرز تهیه شله زرد در 5 مرحله

مرحله پنجم: افزودن شربت

زمانی که آرد را به کره اضافه می کنیم ابتدا مثل خمیر جمع می شود ولی با تفت دادن مداوم از این حالت خارج می شود و روان تر می شود به دلیل وجود کره داخل آرد مواد روان می شود.همچنان به تفت دادن ادامه می دهیم تا رنگ شبیه به طلایی کمی تیره تر بشود.تا کمی طلایی متمایل به قهوه ای که شد یک ملاقه از شربت را به آن اضافه می کنیم ، در این مرحله باید توجه داشته باشید که در حین اضافه کردن شربت این کار را به آرامی انجام دهید تا مواد شربت به دلیل داغ بودن آرد به سمت دستمان نپاشد.

مرحله ششم:

شربت را اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم و مجددا کمی شربت می افزاییم و مخلوط می کنیم و در آخر همه شربت را با آرد و کره اضافه می کنیم و هم می زینم تا قوام بگیرد. در آخر اگر دیدید کمی سفت تر از فرنی شده است کمی آب جوش به آن اضافه کنید و هم بزنید و صبر کنید تا روی حرارت بسیار ملایم به قوام فرنی برسد. کاچی آماده شده  روی در قابلمه یک دمکنی قرار دهید و برای ۱۵ دقیقه بگذارید تا دم بکشد و روغن بی اندازد سپس را در ظرف مورد نظر می ریزیم و با پودر دارچین و پودر پسته آن را به صورت دلخواه تزئین می کنیم. نوش جان!

طرز تهیه کاچی

نکات مهم و نهایی برای پختن کاچی

  1. در بعضی از دستورها کمی زردچوبه در مرحله آخر اضافه می شود به دلخواه می توانید برای رنگ بیشتر اضافه کنید.
  2. اگر از خلال بادام استفاده می کنید بهتر است آن را در کمی گلاب خیس کنید.
  3. میزان شیرین بودن این کاچی به ذائقه شما بستگی دارد می توانید کم و زیاد کنید.
  4. می توانید به جای شکر از نبات یا شیره انگور استفاده کنید.
  5. می توانید به جای کره از روغن حیوانی کرمانشاهی استفاده کنید تا مقوی تر شود.
  6. اگر این کاچی را برای زائو یا کسی که تازه زایمان کرده استفاده می کنید ۵۰ گرم کره را بیشتر بریزید.
  7. کاچی را بعد از کشیدن سریع سرو کنید چون به سرعت رویه می بندد.
  8. غلظت این دسر نباید خیلی سفت یا خیلی شل باشد.
  9. این مقدار برای ۶ نفر کافی می باشد.