میوه های خشک شده سرشار از مواد مغذی و مفید هستند. در برخی موارد میوه خشک شده نسبت به نوع تازه آن مزه بهتری دارد. میوه خشک شده یا چیپس میوه را به راحتی می توانید تهیه کنید و به عنوان تنقلات استفاده کنید. البته باید توجه کنید که میوه های خشک شده نسبت به نوع تازه آن حاوی قند بیشتری است و بیشتر مردم این موضوع را نمی دانند. گاهی در یک فصل از یک میوه فراوان یافت می شود. اگر علاقه دارید از این میوه ها در فصل های بعد هم استفاده کنید، حتما آنها را خشک کنید. ما در اینجا به شما چند روش آسان برای خشک کردن میوه ها را آموزش می دهیم.
چرا میوه خشک چروک یا جمع می شود؟
یکی از مهم ترین دلایلی که میوه خشک خانگی جمع می شود این است که با بخاری یا شوفاژ خشک می شود که باعث چروک شدن و جمع شدن میوه خشک می شود. برای اینکه میوه خشک شما به صورت یکدست و صاف خشک شود باید از دستگاه میوه خشک کن استفاده کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه چیز کیک یخچالی
خشک کردن میوه در آفتاب
معمول ترین نوع، خشک کردن آن در آفتاب است.
طرز تهیه:
برای این کار یک روز گرم آفتابی را که رطوبت هوا زیر ۶۰ درصد و هوا هم آفتابی و گرم باشد، انتخاب نمایید.این کار چند روز طول میکشد بنابراین لازم است که هوا برای چند روز متوالی صاف و خوب باشد.
میوهها را روی سینی توری استیل ضدزنگ، پلاستیکی یا فایبرگلاس با روکش تفلون قرار دهید و با کمی فاصله روی توری بچینید.
اگر دوست دارید پوست میوهها را بگیرید، تکههای میوه را ۳۰ ثانیه در آب جوش بریزید و سپس به یک ظرف آب یخ منتقل کنید تا پوست میوهها راحت جدا شود.
سینی میوه را روی دو عدد آجر قرار دهید تا از زمین فاصله بگیرد و بر روی آن یک توری نازک بیندازید و زیر نور آفتاب قرار دهید.قرار دادن سینی روی آجر سبب بهتر جریان یافتن هوا و سریعتر خشک کردن میوه میشود.
برای سرعت بخشیدن به روند خشک شدن میوهها، در زیر سینی یک ورق آلومینیوم یا قلع قرار دهید. هوای خنک شب میتواند میوه را دوباره مرطوب کند. پس سینی را در شب در جای سرپوشیده قرار دهید.
هر روز چند بار به میوهها سر بزنید و میوهها چروکیده و جویدنی (ترد) را جمعآوری کنید.
خشک کردن به وسیله دستگاه خشک کن
امروزه دستگاه های متنوعی برای این کار در خانه وارد بازار شده است که مخصوص همین کار هستند و زحمت کمتری نسبت به روش های قبل دارند برای این کار کافیست دستگاه خشک کن را روی حالت میوه قرار دهید و اگر نسبت به نوع دستگاه این حالت را نداشت میتوانید دستگاه را روی ۵۷ درجه سانتی گراد تنظیم کنید . میوه ها معمولا بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت خشک دز این دستگاه خشک میشوند . توجه کنید کهمیوه ها را کاملا مرتب روی خشک کن قرار دهید تا با یکدیگر تماس نداشته باشند . بعد از ۲۴ ساعت میوه ها را چک کنید تا خیلی خشک نشوند بعد از آن هر ۶ تا ۸ ساعت چک کنید .
خشک کردن میوه در فر
بهترین و کم هزینهترین راه برای خشک کردن میوه ها درون فر است هرچند که پهن کردن میوهها در بیرون شهر های بزرگ که دارای هوای آلوده و گرد و غبار هستند قطعا کار درستی نیست. خشک کردن میوه در فر یکی دیگر از روش هایست که شما میتوانید میوه ی مورد علاقه یتان را خشک کنید . با استفاده از کاغذ مومی یا لاینرهای سیلیکونی و سینی فر یا توریهای گرد مخصوص پیتزا می توانید این کار را به راحتی انجام دهید . در درجه ی اول برای به حداقل رساندن رشد باکتری هنگام خشک کردن باید میوهها را در دمای پایین گرم کنید تا آب آنها بهقدر کافی تبخیر شود .
نکته:
بعد از خشک کردن میوه ها اکثرا ان ها رنگ خود را از دست می دهند و کدر و سیاه میشوند برای جلوگیری از این حالت از شربت غلیظ اب شکر استفاده کنید
- برای میوه هایی همچون توت باید انهایی که کاملا رسیده است را انتخاب کنید.
- میوه را با آب سرد بشویید و قسمتهای لکهدار و خراب را با دقت جدا کنید.
- اگر میوه هسته یا دانه دارد، آن را بیرون بیاورید و ساقهی توتها را نیز جدا کنید.
- میوهها را بهصورت هماندازه برش بزنید تا در مدت زمان یکسانی خشک شوند.
- فر را از قبل در دمای ۵۴ تا ۷۱ درجهی سانتیگراد گرم کنید. دمای فر برای خشک کردن میوه ها باید درست باشد ، داغ بودن بیش از حد باعث سوختن میوهها میشود .
- برای میوه های برش خوردهی نازک مانند سیب یا هلو از درجهی حرارت پایینتر استفاده کنید اما برای توت فرنگی ها و سایر توتهای کامل از دمای بالاتر استفاده کنید.
- روی سینی فر را با کاغذ مومی بپوشانید تا بعد از خشک شدن مشکل جدا کردن نداشته باشید .
- تکههای میوه را در یک لایه طوری بچینید که روی هم قرار نگیرند و کمی فاصله بینشان وجود داشته باشد.
- برای جلوگیری از جمع شدن (لوله شدن) میوهها در حین خشک شدن، یک توری گرد مخصوص پیتزا یا یک لاینر سیلیکونی روی آنها قرار دهید.
- میوهها را درون فر بگذارید و هر دو ساعت یکبار، سینی فر را بچرخانید.
- در شروع خشک کردن، برای سرعت بخشیدن میتوانید دما را از ۶۵ تا ۷۰ درجه سانتی گراد (۱۵۰ تا ۱۶۰ درجه فارنهایت) بالا ببرید تا وقتی که رطوبت سطح تبخیر شود. به محض اینکه سطح میوهها خشک به نظر رسید، دما را بین ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتی گراد (۱۲۰ تا ۱۴۰ درجه فارنهایت) تنظیم کنید.
نکته: در فر برقی (توستر) توزیع دمایی در آن یکنواخت نیست ، میوهها را طی فرایند خشک کردن چندین بار زیر و رو کنید تا هر دوی روی میوه ها به طور یکسان خشک شود .
نگهداری میوه خشک
- میوههای کاملاً خشک شده و ترد را میتوانید در ظرف پلاستیکی دردار بریزید و در آشپزخانه نگهداری کنید.
- میوههایی که هنوز کمی رطوبت دارند را در ظرفی پلاستیکی بگذارید و یا روی آنها را با سلفون بپوشانید و میتوانید تا چندین روز آنها را در یخچال نگهداری کنید.
- اکثر میوههای خشک شده ۹ تا ۱۲ ماه قابل استفاده هستند.
- برای جلوگیری از فاسد شدن، میوههای خشک آماده و بستهبندی شده، آنها را در یک کیسه سربسته درون یخچال قرار دهید.
- از میوه خشک میتوانید در غذاهای مختلف استفاده کنید یا آنها را به تنهایی بخورید.
- برخی از میوههای خشک را مانند سیب، زردآلو، هلو، آلو و گلابی میتوان با خیساندن در آب گرم یا آهسته جوشاندن دوباره آبدار و مرطوب کردو سپس استفاده کرد.
- بسیاری از میوههای خشک رایج در بازار قبل از بستهبندی با دی اکسید گوگرد خشک میشوند که این روش به میوه کمک میکند تا رنگ، طعم و شکل خود را حفظ کند.
- اگر به گوگرد حساسیت دارید، میتوانید نوع بدون گوگرد آنها را خریداری کنید.
ارسال نقد و بررسی