شله زرد از ایام گذشته تا به حال مورد توجه ایرانیان بوده است و یکی از انواع دسرهای سنتی ایرانی محسوب می شود. البته امروزه شله زرد بیشتر به عنوان نذری تهیه و پخش می شود و دیگر به عنوان دسر مصرف نمی شود. در ادامه با کادولین همراه باشید تا طرز تهیه این دسر خوشمزه را در 5 مرحله شرح دهیم.
مواد لازم برای تهیه شله زرد برای 4 نفر
برنج نیم دانه | ۱ فنجان |
شکر | ۲ فنجان |
زعفران دم کرده | نصف فنجان |
آب سرد | ۶ فنجان |
گلاب | ¼ پیمانه |
پودر هل | ¼ قاشق چایخوری |
کره | ۵۰ گرم |
دارچین | برای تزیین |
خلال پسته | برای تزیین |
مرحله اول
ابتدا برنج ایرانی و خوش عطر و شکسته را از ۳ الی ۴ ساعت قبل از پخت پاک می کنیم و در ظرفی پر از آب می ریزیم تا خیس بخورد.بعد برنج را چندین مرتبه می شویییم و در قابلمه مورد نظر برای پخت شله زرد می ریزیم و پنج برابر آب روی آن می ریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر بجوش بیاید. پس از جوش آمدن شعله را کم می کنیم تا با حرارت ملایم به مدت ۱ ساعت پخته و کاملا باز شود.(زیاد بودن شعله باعث کشیده شده آب برنج و ته گرفتن برنج می شود)
مرحله سوم
حالا شکر را می افزاییم و پیاپی هم می زنیم تا در برج کاملا حل شود.بعد زعفران را نیز اضافه می کنیم.اگر در این مرحله که شکر کاملا حل شده بود دیدیم آب شله زرد کم است می توانیم کم کم آب جوش به آن اضافه کنیم تا به مقدار مورد نظرمان برسد و کافی باشد.
مرحله چهارم
(اگر قبل از افزودن شکر آب جوش اضافه کنیم ممکن است با اضافه کردن شکر به شله زرد باعث رقیق شدن آن بشویم و شله زرد بسیار آبکی داشته باشیم)سپس زمانیکه مخلوط شکر و برنج پخته شد و اصطلاحا جا افتاد
مرحله پنجم
(می توانید با گوشت کوب برقی خوب ان را میکس کنید تا شله زرد یک دستی داشته باشید) در ۱۵ دقیقه آخر کمی خلال بادام می افزاییم و پیاپی شله زرد را هم می زنیم و زمانیکه که به غلظت مطلوبمان رسید در آخر کره،گلاب،پودر هل را اضافه می کنیم
جلوگیری از آب انداختن شله زرد
اگر می خواهید از آب انداختن شله زرد جلوگیری کنید باید روی حرارت گاز شعله پخش کن قرار دهید و حرارت را کاملا ملایم کنید. اگر شله زرد شما آب انداخته است بگذارید شعله زرد جا بیفتد سپس صبر کنید تا آب اضافی موجود در قابلمه تبخیر شود و پس از ان شله زرد را از روی حرارت بردارید تا ظاهر شله زرد شما خراب نشود.
ارسال نقد و بررسی